Snel weer onderweg!
Zeker bij autoschade.

Snel weer onderweg

Bij de grootste schadehersteller

Autoschadeherstel

Heeft u autoschade? Erg vervelend. Gelukkig is er Schadenet.

Schadenet is gespecialiseerd in alle vormen van autoschadeherstel. Schadenet telt namelijk meer dan 120 vestigingen en al deze autoschadeherstelbedrijven delen hun kennis en kunde met elkaar. Op deze manier kunnen we u te allen tijde voorzien van informatie en advies. Indien gewenst herstellen wij de schade aan uw auto efficiënt en vakkundig.

Onze herstellers worden continu bijgeschoold op het gebied van nieuwe technieken, apparatuur, gereedschap en herstelmethodes. Zodoende kunt u uw auto met een gerust hart aan ons kunt toevertrouwen.

Wij zijn gespecialiseerd in alle vormen van autoschade voor alle merken auto’s.

Specialistisch herstel

Schadenet werkt samen met een research- en crashcentre. Zij hebben onderzoek gedaan naar nieuwe materialen zoals kunststoffen, carbon (koolstofcomposiet) en lichte metaalsoorten. Dit omdat automobielfabrikanten inspelen op lagere emissie-eisen en hogere veiligheid tegen een lagere prijs, door toepassing van plaatwerk- en carrosseriedelen waar deze nieuwe materialen een substantieel onderdeel van uitmaken.

Naar aanleiding van dit onderzoek kunnen we stellen dat dit zal leiden tot meer complexiteit bij kleine schades (zogenaamde cosmetische schades). Indien er carbon (koolstofcomposiet) onzichtbaar is verwerkt in een onderdeel van de auto, zal met gespecialiseerde apparatuur (geluid/röntgen) vastgesteld moeten worden of de moleculaire samenstelling van het materiaal niet is veranderd.

Visie differentiëren Schadeherstel

Door modulaire assemblagetechnieken en doordat technische- en veiligheidsapplicaties in een auto steeds meer met elkaar samenhangen, is het herstellen van een schade de afgelopen jaren veel kennisintensiever en complexer van aard geworden. Dit betekent ook dat een schade die voorheen als (licht) ‘cosmetisch’ en ‘regulier’ werd aangeduid, in de praktijk al snel om een specialistische aanpak vraagt. Alleen zo kan de veiligheid en integriteit van de auto ook na herstel worden gegarandeerd.

Daarom is er voor Schadenet geen reden om schadeherstel te differentiëren naar de genoemde categorieën. Iedere Schadenet locatie is in staat om alle voorkomende schades, van (licht) ‘cosmetisch’ en ‘regulier’ tot ‘specialistisch’, te herstellen. Op die manier kunnen wij iedereen direct ten dienste zijn en beperken wij de duur van een schadeafhandeling tot een absoluut minimum.