Snel weer onderweg!
Zeker bij autoschade.

Snel weer onderweg

Bij de grootste schadehersteller

Elektrisch rijden; minder interesse en mogelijk minder aantrekkelijk - van Automotive-online.nl

Elektrisch rijden; minder interesse en mogelijk minder aantrekkelijk - van Automotive-online.nl

03/11/2023

De website Automotive-online.nl meldt in een tweetal artikelen dat de consument minder interesse toont in elektrische occaissions en dat het elektrische rijden in de toekomst ook  minder aantrekkelijk zou kunnen worden.

Uit een analyse van vraagprijzen en zoekopdrachten komt naar voren dat het enthousiasme voor elektrisch rijden momenteel erg laag is.
Ook blijkt uit een onlangs verschenen rapport van KPMG dat de het verdwijnen van enkele fiscale stimulansen, de hoge (nieuw) prijzen en de onzekerheid over restwaarde de verkoop van EV's drukt

Wil je meer weten? Klik hieronder op de linkjes naar beide artikelen.

"Elektrische occasions: Vraagprijs daalt, consument verliest interesse

Occasion • De interesse in benzine- en dieselmodellen groeit juist.
 
De interesse van consumenten in elektrische auto’s daalt en de zoekprijs ligt op het laagste niveau ooit. Dat concludeert Automotive Mediaventions (o.a. Autotrack en Gaspedaal) in zijn nieuwste Marktrapport. Tegelijkertijd lijken autobedrijven daar op in te spelen, want ook de gemiddelde showroomvraagprijs van EV’s blijft dalen, zo stelt Autodata in zijn Occasion Index (AOX)."

Voor het hele artikel ga naar Automotive-online.nl

"KPMG: elektrisch rijden dreigt minder aantrekkelijk te worden
 
KPMG • Elektrisch rijden dreigt minder aantrekkelijk te worden. Het prijsverschil tussen nieuwe elektrische voertuigen en auto’s met een verbrandingsmotor daalt nauwelijks.

Het afbouwen van de fiscale stimulans en hoge energieprijzen dreigen de verkoop van EV’s fors af te remmen. Daarvoor waarschuwt accountants- en adviesorganisatie KPMG in een donderdag verschenen rapport."

Voor het hele artikel ga naar Automotive-online.nl

terug naar overzicht